skupna

Danas je zamjenik gradonačelnika Kutine Ivica Malnar, zajedno s djelatnicima Gradske uprave, ugostio predstavnike Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) na čelu s ravnateljicom, gospođom Darjom Sokolić. Povod sastanka bilo je otvorenje laboratorija za senzorna ispitivanja u Kutjevu koje se planira početkom svibnja.

Grad Kutjevo uredio je i opremio prostor u kojem će biti ispostava Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo za područje Slavonije i Hrvatskog Podunavlja. U Kutjevu će se nalaziti laboratorij za postupke senzornog ispitivanja za stavljanje vina na tržište, odnosno za organoleptičko ocjenjivanje vina.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja laboratorija:
Drago mi je da će laboratorij biti otvoren baš u Kutjevu, u Gradu vina. Mislim da naši vinogradari i vinari to zaslužuju, najmanje što je Grad mogao učiniti je osiguravanje prostora za laboratorij. Nadamo se da će se dobra suradnja s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu nastaviti i dalje, ovo je samo početak.

Ravnateljica HAPIH-a sa svojim suradnicima posjetila je novouređene prostore, pohvalila ulaganja i trud Grada Kutjeva te najavila skorašnji početak rada laboratorija.