portal o vinu

Međunarodni novinarski žiri dodijelio je nagradu vinariji Tikveš u akciji "Za novu kvalitetu u turizmu 2014".

Kako je priopćeno iz kompanije, ovo prestižno priznanje uručeno je Darku Jeliću, direktoru M6 Tikveš, u hotelu Park u Novom Sadu.

"Vinarija Tikveš je etablirani proizvođač visokokvalitetnog vina s dugogodišnjom tradicijom i bogatim nasljeđem. Paralelno s investicijom u modernizaciji vinarije i promociji branda, Tikveš kontinuirano ulaže u razvoj vinske kulture i vinski turizam", istakao je Jelić, tom prilikom.

Nagrade se dodjeljuju za šest bivših jugoslavenskih država od 1997. godine. Svečano uručenje nagrada upriličeno je u okviru specijaliziranog sajma turizma Winter & Spa Travel Market.

Svake godine nagrade Turistička prizma dodjeljuju se kompanijama koje su dale značajan doprinos razvoju turizma na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou. Cilj je podići razinu kvalitete turističkih usluga, kao i postizanje inovativnih poduhvata u ovom području. Vinarija Tikveš prisutna je na mnogim regionalnim sajmovima i događajima, a sve u cilju razvoja vinske kulture što dokazuje i ova nagrada, navode iz kompanije.

Tikveš podiže vinski turizam na višu razinu

Vinarija je smještena u srcu Tikveškog vinogorja, najpoznatijeg vinogradarske regije u Makedoniji. Vinarija kontinuirano ulaže u najsuvremenije proizvodne kapacitete i ljudske resurse, kao i u najsuvremenije tehnologije za proizvodnju vina.

Od samog početka Tikveš je otvoren za posjete ljubitelja vina, a 2007. godine je otvoren i autentični makedonski vinski restoran smješten u podrumu, gdje gosti mogu probati vina vinarije Tikveš u kombinaciji s makedonskim i internacionalnim specijalitetima. Grupacija M6 je, nakon preuzimanja, uložila blizu 30 milijuna eura u obnovu vinarije.

vinarija.com