portal o vinu

Ljubitelji vina koji za svoje zadovoljstvo imaju ograničen budžet nakon ovog otkrića trebali bi još pažljivije birati vino. Naime, u određenim jeftinijim vrstama vina pronađen je – arsen!

Kevin Hicks, osnivač laboratorija BeverageGrades testirao je 1300 boca vina kako bi saznao više o njihovom sadržaju, a ono što je otkrio više je nego uznemirujuće.

Naime, istraživanje je pokazalo da mnoga jeftina vina poznatih marki sadrže pet puta višu razinu arsena od one koja je dozvoljena u vodi za piće.

Zanimljivo je da proizvođači vina nisu dužni na etiketama prikazati udio arsena, a istraživanje je pokazalo da se njegova razina u vinu povećava kako cijena istog pada.

Pravna bitka tek počinje

Zabrinut za zdravlje potrošača, Hicks je angažirao odvjetnika koji je izjavio da su rezultati istraživanja potvrđeni od strane još dva nezavisna laboratorija, a izgleda kako prava pravna bitka tek počinje.

Iz tvrtke koja se bavi prodajom vina oglasili su se s argumentom kako nema smisla uspoređivati standarde koji vrijede za vodu s onima koji vrijede za vino uz objašnjenje da ljudi ionako piju više vode nego alkohola.