portal o vinu

Vina "Tikveš" i "Domaine Lepovo" osvojila su 34 medalje i priznanja na sedam velikih natjecanja od početka godine, među kojima su "Decanter" i "International Vine Challenge", saopštila je danas Vinarija "Tikveš".

Zlatne medalje dobila su roze vina iz serije "Aleksandria Cuvee" i Clašic, kao i crveno vino "Aleksandria Cuvee" koje je pobijedilo na takmičenju "Rose du Monde" u Francuskoj i "Concours Mondial" u Belgiji. Nagrađena su i terroir vina "Bela Voda" i "Barovo" i skoro sva vina iz premijum serije "Special Selection" kao i ekskluzivna vina "Domaine Lepovo".

Vino "Domaine Lepovo Pinot Noir", koje se odnedavno nalazi na vinskim kartama u prestižnim restoranima i vinotekama u Srbiji, osvojilo je zlatnu medalju na najvećem vinskom natjecanju u Njemačkoj "Mundus vini".

Na tom natjecanju, vino "Domaine Lepovo Chardonne", berba 2014. godina, osvojilo je srebrenu medalju.

Generalni direktor vinarije "Tikveš" Igor Ilievski rekao je da priznanja znače da ta vinarija ima vina koja zaslužuju da budu istaknuta po kvalitetu i jedinstvenosti na svjetskoj razini.
"Ovaj uspjeh naših vina jača napore da se poveća izvoz flaširanih vina na najvažnija svjetska tržišta i istovremeno doprinosi jačanju ugleda čitave makedonske vinske industrije što je jedan od naših strateških ciljeva", naveo je Ilievski.

Dodaje i da su priznanja pokazatelj da "Tikveš" ima vrhunsku tehnologiju, stručnost i znanje pri uzgajanju vinove loze i proizvodnji vina, kao i preporuka za makedonsko vino u vinskim kartama restorana širom svijeta.

seebiz.net