zgrada

Obitelj Zuccardi bavi se vinogradarstvom još od 60-ih godina prošlog stoljeća, možda i ne tako dugo u usporedbi s drevnim tradicijama vinarstva u Starom svijetu, ali za Argentinu, to je prilično ozbiljno razdoblje rada.

Nova Zuccardi vinarija sagrađena je u srcu doline Uco, na 8841 četvornih metara u podnožju Anda, poznatom po idealnim uvjetima za vinogradarstvo koje u posljednjih nekoliko godina doživljava procvat gastronomskog turizma.

Autori projekta, arhitekti Mora Hughes Arquitectos studio su uzeli u obzir oba aspekta - tehnološki i turistički. S jedne strane, zgrada je morala zadovoljiti stroge standarde koji zahtijevaju visoku kvalitetu procesa proizvodnje vina, s druge strane - biti atraktivna za posjetitelje željne uzbudljivih vina u ništa manje impresivnim okruženju.

Arhitektura vinarije daje obol svečanoj i strogoj silueti Anda, koje određuju vrijeme i tlo u regiji. Zgrada raste izravno iz zemlje i postaje dio planine, pronalazeći vizualnu ravnotežu s okolišem i bez ometanja integriteta krajolika. Podrum sadrži posude za vino, u prizemlju se nalazi cijeli proizvodni proces i laboratorij, a upravno područje se nalazi na drugom katu. Vinarija je gotovo u cijelosti izrađena od armiranog betona s različitim završnim radovima.

Glavna zgrada - raste iz zemlje kao stožac u obliku vinske bačve.

zgrada

Posude za vino su rezultat višegodišnjeg istraživanja timova vinara te su napravljeni od predgotovljenih betonskih posuda. Cjelokupni interijer, uključujući i opremu, urađeno je od istog materijala koji prostorijama daje jedinstven izgled. Nadsvođena soba u kojoj se pohranjuje vino u bačvama, sa svojim mekim konturama i prigušenim svjetlom, podsjeća na špilju s blagom.

instalacija

Metalna kupola, vrlo visoka među moćnim zidinama, utjelovljuje vječnu i univerzalnu ideju, što zgradi daje izgled hrama. Ona također ističe značajke ovog jedinstvenog mjesta, međuodnosom zemlje, neba i sunca.

degustacija

Unutar zgrade slijed mjesta za pohranu vina i degustaciju odražava ideju putovanja kroz vrijeme. Pod kupolom visi metalni objekt umjetnika Guillermo Rigatteri. To je sjeme, što je simbol rođenja i rasta u budućnosti. Kada prođete kroz prostore vinarije, vi počinjetre shvaćati njegovu viziju, a to dovodi do istraživanja svakog kutka i pukotine. Od trenutka kada se približite visokim i veličanstvenim zidinama, nakon što prođete unutrašnjost, otkrivajući različite prostore, gdje igra svjetlosti, promjene temperature, tišine i jeke stvara poseban ugođaj, počnete osjećati gotovo mistično strahopoštovanje. Sve ove značajke omogućuju posjetiteljima doživjeti proces proizvodnje vina duboko i osjetiti magičnu atmosferu u kojoj se rađa vino.