u podrumu

Koronakriza je u mnogočemu utjecala na naše živote no za svaku situaciju se nađe neko prijelazno rješenje pa su se tako u Udruzi Vino-kap iz Kaptola odlučili na dodjelu priznanja licem u lice sa svakim od vinara koji je nagradu zaslužio.

Ocjenjivanje vina ove udruge se tradicionalno održava svake godine pa je tako prošla 13. očito bila nesretna jer se zbog pandemije nije mogla održati u načinu na koji su članovi udruge, ali i svi uključeni u proizvodnju kvalitetnih vina te i sami ocjenjivači, navikli kroz ove dosadašnje godine.

Naša Vinarija Soldo pokazuje ispravan put u proizvodnji vina i svake godine podiže kvalitetu koju očito prepoznaju oni koji su najpozvaniji odlučiti o kakvoći proizvoda. Iako se zbog koronavirusa ocjenjivanje nije održalo u prvotno zamišljenom terminu prijavljenih 80 uzoraka našlo se na stolovima ocjenjivačkog suda u srpnju, a unatoč prepolovljenoj brojci prijavljenih uzoraka broj je i dalje respektabilan s obzirom na aktualnu situaciju oko nas. I sama dodjela priznanja je bila u neizvjesnosti oko termina koji je bio zamišljen na kaptolačkoj Pudarijadi, ali niti ona se nije održala prema zacrtanom planu.

Stoga su iz udruge odlučili put pod noge i obići pojedinačno svakog vinara koji je zaslužio svoju nagradu, a sve u skladu s postojećim epidemiološkim mjerama.

Među nagrađenima se našla i naša Vinarija Soldo iz Vetova koja je bila stopostotna što se tiče zlatnih odličja jer je za pet predanih uzoraka na adresu naših vinara stiglo i pet zlatnih medalja, a sve to za Traminac mirisni, Sauvignon 2019., Manzoni 2019., Graševinu 2018. i Graševinu 2019.

Nagradu je sve boljem dvojcu vinara, ocu i sinu, Gojku i Mirku Soldi uručio predsjednik Udruge Vino-kap Ferdinand Novak.

kutjevacki.hr