portal o vinu

Vino ima mnoge zdravstvene prednosti. Naravno, ukoliko se pije u umjerenim količinama. Nabrajamo sedam razloga zašto biste trebali popiti čašu vina.

Dobro je za srce

Fitokemikalije koje se nalaze u vinu povisit će vam dobri kolesterol, a antioksidansi koje sadrži će zaštiti sluznicu koronarnih arterija. Jedna do dvije čaše crnog vina na dan je optimalna količina koja će vam pomoći uvidjeti učinak.

Spriječava oštećenje sluha koje nastaje zbog velike buke

Resveratrol koji se nalazi u crnom vinu, može pomoći zaštitite sluh, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje. Stoga pojačajte omiljenu pjesmu i uživajte uz čašu vina.

Štiti kožu

Tajna je opet u antioksidansu resveratolu. Neutralizira slobodne radikale koji napadaju kožu. Natočite čašu vina i pozdravite se s oštećenom kožom.

Spriječava moždani udar

Konzumiranje alkohola u umjerenim količinama može pomoći spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka, kao i nakupljanje kolesterola u arterijama, što smanjuje rizik od moždanog udara.

Regulira šećer u krvi

Alkohol poboljšava reakciju tijela na inzulin koji regulira šećer u krvi. Kada je razina šećera u krvi pod kontrolom, vaše tijelo neće pohraniti puno glukoze kao mast.

Poboljšava kvalitetu sperme

Dobra vijest za parove koji nastoje postati roditelji. Novo istraživanje otkrilo je da muškarci koji su popili čašu vina jednom do tri puta tjedno smanjuju vjerojatnost za abnormalnosti spermija. Stoga, dajte svom dragom čašu vina u kombinaciji s namirnicama koje imaju afrodizijačka svojstva i uživajte.

Potiče bolje pamćenje i razmišljanje

Umjereno konzumiranje alkohola može spriječiti kognitivno propadanje jer potiče bolju prokrvljenost u vašem mozgu.

vinarija.com