portal o vinu

U Ljubljani će se od 04. do 06. rujna 2014. godine održati jubilarno 50. izdanje sajma vina "Vino Ljubljana", a riječ je o jednom od najstarijih slovenskih sajmova. Sa ovako dugom tradicijom svakako je jedan od najstarijih sajmova vina u Europi i svijetu. Tradicionalno, sajmovi vina održavaju se u svim zemljama koje se bave vinogradarstvom i vinarstvom.

Zahvaljujući sajmu, izvrsnim slovenskim vinima te stoljetnoj tradiciji proizvodnje i trgovine vinom, Ljubljana je još 1987. godine osvojila laskavu titulu "Grad vinogradarstva i vinarstva". Oživjet će ponovno i Ljubljanska vinska cesta, a vinari će, zajedno s ugostiteljima kreirati najbolje pnude za goste. Osim vina koje je u fokusu sajma, posjetitelji će uživati i u ugostiteljsko-turističkoj i kulturnoj ponudi.

Sajam je namijenjen poslovnoj ali i široj javnosti, popratit će ga brojne promocije, a budući da je riječ o izložbeno-prodajnom sajmu, posjetitelji će moći kušati i kupiti sva vina. Posebno istaknuta prodajna mjesta nagrađenih slovenskih vina bit će u supermarketima TUŠ u periodu od rujna 2014. do veljače 2015.

Neizostavan je i zabavni program sastavljen od nekoliko elemenata

Vino i mladi - Cilj je informirati mlade ljude o posljedicama zlouporabe alkohola te o kulturi konzumacije vina. Ovim se projektom želi potaknuti mlade na razumijevanje uloge vina u uravnoteženoj prehrani.
Zvijezde i vino - Slovenske poznate ličnosti natjecat će se u poznavanju vina i gastronomije uz budno oko stručnog žirija. I ovdje je cilj informirati i upoznati javnost s vinskom kulturom.
Žene i vino - Životne partnerice poznatih slovenskih vinara redstavit će njihove omiljene kombinacije vina i hrane te govoriti o ozbiljnosti proizvodnje vina, poslu koji zahtjeva angažman cijele obitelji.

Zabavni dio programa obogatit će i vrhunski kuhari demostrirajući svoje umijeće sljubljivanja hrane i vina.

vinarija.com