portal o vinu

Vinarija "Mačkov podrum" iz Iriga nedavno je svoje čuveno vino Agrïna Portuguiser 2013 dovela na vinsku kartu poznatog restorana Bar Boulud u New Yorku

Vlasnik restorana, poznati chef Daniel Boulud je čest gost u kulinarskim tv emisijama, a ovo vino sa vojvođanskih vinograda se od prije dva tjedna u njegovom restoranu toči na čaše.

Portuguiser je inače od prije poznat Amerikancima, a čuveni Washington Post ga je u veljači uvrstio među pet svjetskih vina koje preporučuje svakog tjedna.
"Ovo polusuho crveno vino se idealno uklapa u trend velikog interesa za slađa crvena vina. Ima zanosne arome crvene višnje obavijene daškom dima. Jednostavno, ali vrlo zabavno", napisao je u svojoj kolumni Dave McIntyre.

Srpbijanska, i generalno vina sa prostora Balkana odavno su na menuima u mnogim američkim restoranima, a "Mačkov podrum" već šestu godinu izvozi svoja u SAD.

Portuguiser je stara fruškogorska sorta, a svakog studenog se uz veliku svečanost tradicionalno otvaraju prve bačve. Kao i svake godine, dio odlazi preko oceana gdje, uz veliku podršku distributera, uspješno osvaja istočnu obalu najzahtjevnijeg svjetskog tržišta vina.