pozornica

Od 5. pa sve do 12. svibnja Poreč nanovo postaje središte vrhunskih gourmet doživljaja uz manifestaciju Wine Nights, koja u organizaciji turističke tvrtke Valamar i uz suradnju
Grada Poreča te Turističke zajednice, uz eno i gastro-užitke donosi i vrhunsku glazbu, zabavne popratne programe i bogate nagradne igre.

Pod jedinstvenim brendom WN osmišljene su i specifične ponude Wine & Bar, Wine & Gourmet, Wine & Party i Wine & Music večeri, a koje će zadovoljiti i najizbirljivija nepca i ukuse, ali i one željne vrhunske glazbe i zabave.

Wine & Party

Velika zabava stoga starta već danas, pa će u sklopu Wine & Bara vodeći porečki barovi General Lounge, Parentino Wine Bar, Legend of M i Wine Corner osigurati bogatu ponudu istarskih vina kroz brojne degustacije i promocije, a uz njih uz program Wine & Party, klub Saint & Sinner donijeti i zabavan i atraktivan party program, također s biranim istarskim vinima.

S druge strane, najpopularniji porečki restorani u sklopu Wine & Gourmeta nudit će posebno osmišljene menije s prepoznatljivim istarskim delicijama i vinima poznatih istarskih vinara. Tako će svi zainteresirani imati priliku uživati u jelima koja će pripremati vrhunski kulinarski timovi restorana Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, L'Insolito, Fora Le Porte, Peterokutna kula, i to po posebnim cijenama. Na meniju će se naći zaista raznolike delicije od lungića u posebnome sosu, pečeni brancini s kremama, hobotnice, grdobine, do carpaccija s tartufima popraćeno desertima i izvrsnim kapljicama.

Cijene će se kretati od dvjestotinjak kuna po osobi. Uz sve navedeno, treba podsjetiti i na poseban program Wine & Fine Dine u kojem će autorska jela u Spinnakeru pripremati chef Rudolf Štefan iz poznate Konobe Pelegrini, dobitnice Michelinove zvjezdice. Za poseban doživljaj ove večere pobrinut će se i vinarija Kabola svojim biranim i arhivskim vinima, a prikupljeni novac bit će doniran u humanitarne svrhe.

Užitak za dušu

Za razliku od užitaka za nepce, Wine & Music ove godine u Poreč, točnije pod veliki šator na rivi dovodi i one za dušu, pa će od 10. do 12. svibnja nastupiti Nina Badrić, Marko Tolj i Massimo, a ovim velikim imenima hrvatske glazbe prethodit će DJ Dejvid, Part Time Band - tribute to R&B i bend The A!.

Za sve nabrojene koncerte ulaz će biti slobodan, no niti tu veselju neće biti kraja, jer svi zainteresirani i ove godine mogu sudjelovati u popularnoj nagradnoj igri, takozvanoj "vinskoj putovnici". Sve što je potrebno jest u svojoj dodijeljenoj knjižici skupljati pečate konzumacijom hrane i pića kod gore spomenutih ugostitelja ili u šatoru za vrijeme Wine & Music programa. Za konzumacije u restoranu vrijede tri pečata, u barovima i noćnim klubovima dva pečata, a pojedinačne konzumacije u šatoru donose jedan pečat. Dobitnici imaju priliku osvojiti razne nagrade, od paketa deset vinskih magnuma, vikend- noćenja u Valamar Lacroma hotelu u Dubrovniku, pa do večera u poznatim lokalnim restoranima. Svaki sudionik može ispuniti neograničen broj vinskih putovnica, a javno izvlačenje će se održati u glavnom šatoru 12. svibnja.

Tijekom Wine Nightsa, također u šatoru, svake će se večeri održavati i vinski kviz na kojemu će sudionici biti odabrani iz publike te odgovarat će na pitanja na temu vina, a za najbolje su također osigurane vrijedne nagrade.

I. Grgat | Glas Istre