fešta

Dvadeset i drugu godinu zaredom, u organizaciji Vinskog klastera Srijema, održava se Vinkovo u Iloku, tradicionalna manifestacija obilježavanja i proslave blagdana svetog Vinka.

Od 22. do 26. siječnja posjetitelji će uživati u obilju dobrog vina, hrane i odlične zabave. Prvi dan će proslave započeti u lokalnim iločkim vinarijama. Dan kasnije, 23. siječnja, pravu atmosferu napravit će (Ne)normalni Balašević tribute band u velikom šatoru u staroj jezgri. Za sve one koji su propustili nedavne Đoletove koncerte u Slavoniji, sada imaju priliku uživati u najvećim hitovima ovog kantautora. U petak, 24. siječnja u velikom šatoru ljubitelji tambure uživat će u izvedbama Tamburaša za dušu, dok će u gastro šatoru okupljene zabavljati Mokarski tamburaši. Ulaznica za gastro šator u petak iznosi 200 kn (za subotu 250 kn) u koju je uključena neograničena konzumacija finih specijaliteta i butelja vina.

Broj mjesta u gastro šatoru je ograničen, stoga osigurajte svoje karte što prije. Možete ih rezervirati na službenim stranicama Vinkova u Iloku ili na mail vinkovoilok@gmail.com.

Subota će biti puna događanja. Jutro nakon uživanja u tamburaškim stihovima svi se trebaju uputiti u staru jezgru gdje će u podne početi pokladni sajam, a dodatni doživljaj dat će čvarci, fiš paprikaš, lovački i mesni specijaliteti, šaran na rašljama, fina iločka vina te razne tradicijske rukotvorine koje će se moći kupiti. Vlasnici prekrasnih konja, obučeni u tradicionalne slavonske košulje i prsluke, prošetat će iločkim ulicama i pozdraviti sve one koje tamo zateknu. U 17 sati slavlje će se nastaviti u Caffe baru Prestige uz live glazbu Damira Vunuka. Damir će nastaviti s pjevanjem i u velikom šatoru u 20 sati. Vrhunac večeri započinje u 22 sata kada će u gastro šatoru biti veliki koncert Sinova, etno-pop benda koji se donedavno zvao Sinovi ravnice. Najpoznatiji su po pjesmi "Dođi u Vinkovce", a u rujnu su izdali pjesmu 'Moja mala', moderniju i urbaniju od svih pjesama prije, koja već nakon prvog slušanja uđe u uho i ne izlazi iz glave cijeli dan.

Vinkovo će službeno završiti u nedjelju, 26. siječnja tradicionalnim doručkom i druženjem u vinogradima Vinarije TRS na Radošu. Nedjelja je ipak idealan dan za prepričavanje dojmova od prethodnih dana.