en face

Od 7. do 10. travnja, u prostorima Hale Zagreb održan jeFood Market by StoryGourmet- gastro event koji prati najveće svjetske trendove i koji je ugostio brojne predavače, a među njima se našao i Josip Barišić koji je poznatim domaćim licima ekskluzivno omogućio kušanje vrhunske sorte vina Castello koja još nije ni izašla na tržište.

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim radionicama, častiti se hranom i pićem na kućicama restorana El Toro, Lari & Penati, RougeMarin te The Rock Pub, slastičarnice Magnolia, kao i O'pege gdje su se mogli nabaviti brojni domaći proizvodi, a nije izostajalo ni zabavnog večernjeg programa.

I ljubitelji vina imali su posebnu priliku uživati u predavanju koje je održao direktor proizvodnje i glavni enolog Agrolagune, Josip Barišić, predstavljajući vertikalu njihove vrhunske i ekskluzivne crvene kupaže Castello.

U kušanju vina uživali su gastro blogeri, velika poznavateljica vina i poznata lovkinja HTV-ove emisije 'Potjera' Morana Zibar, glumica Mada Peršić kao i mladi predstavnici domaće glazbene scene - Matija Cvek, Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Između osam vina koja su isprobala njihova nepca, upravo su oni imali čast ekskluzivno probati i berbu 2020. godine koja još uvijek nije u prodaji.
Zaista je bilo sve jako lijepo organizirano, a atmosfera je bila odlična. Jako mi je bilo drago čuti pitanja prisutnih i osjetiti znatiželju s druge strane, rekao je Josip Barišić koji se našao u ulozi predavača. Sa samo 26 godina, već iza sebe ima nevjerojatne uspjehe, a iako je većinu svoje karijere proveo u inozemstvu gdje se usavršavao, putevi su ga ipak vratili u rodnu Hrvatsku.

Prilika da sa samo 26 godina dođem na čelo jedne od najvećih vinarija je prilika koja se ne događa dva puta u životu. Morao sam je zgrabiti s dvije ruke, rekao je Josip koji je, inače rodom iz Metkovića, zbog fakulteta otišao u Istru nakon koje je otputovao u SAD, da bi magisterij završio u Francuskoj. Potom ga je karijera odvela u Portugal, zatim ponovno u SAD nakon čega je stigla, možemo slobodno reći, prilika života u Lijepoj Našoj.

U njegovom su predavanju, ali i u vinima, uživali svi nazočni.
Na radionici je bilo jako zanimljivo. Nešto staro što već poznajem, ali u novom ruhu. Jako zanimljiv novi, mladi i strastveni enolog, a mi smo od početka do kraja upoznali jednu priču, rekla je Morana Zibar koja za sebe kaže da je ljubiteljica vina od glave do pete.

story.hr