portal o vinu

Hrvatski građani smatraju da im u Hrvatskoj Kutjevo graševina nudi najvišu razinu kvalitete kada je riječ o bijelim vinima. Rezultat je ovo znanstvenog istraživanja tržišta QUDAL - DEEPMA u kojem se mjerilo iskustvo i zadovoljstvo hrvatskih građana kvalitetom, a koje je sproveo je u Hrvatskoj renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK (www.gfk.com)

Hrvatske građane za ovu se kategoriju pitalo: "...Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničenu sumu novaca i da vas prilikom kupnje zanima samo i jedino vrhunska kvaliteta... Navedite bijelo vino koje biste tada najradije konzumirali i najradije kupovali? Nemojte navoditi ono bijelo vino koje se najviše reklamira niti ono koje vam prvo padne na pamet, kao niti ono bijelo vino koje vi najčešće kupujete, već navedite ono bijelo vino za koje prema vašem osobnom iskustvu i/ili iskustvu vama bliskih osoba možete potvrditi da na hrvatskom tržištu nudi najveću razinu kvalitete..."

Kutjevo Graševina osvojila je temeljem ovog pitanja uvjerljivo najveći broj glasova ispitanika (11,5%). Na drugom mjestu, pozicionirali su se Iločki podrumi odnosno Iločka graševina s ukupno 5,1% glasova ispitanika.

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama "Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja" koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi nazive davatelja usluga i proizvođača za koje oni sami smatraju da nude najveću razinu kvalitete na hrvatskom tržištu.

Priopćenje