portal o vinu

Žilavka No: 03312 :-) Žuto voće i mirisno livadno cvijeće i stanovita „slanost“ koja ugodno nadopunjuje odmjereno intenzivan nos… zrela aromatičnost u ustima, dozreli materijal je suh, ali slasno-slan, pun i sočan.

13% alkohola izvrsno su uklopljeni u punoći Žilavke iz, čini se, moćne berbe. Kiseline su zato prirodno nešto manje istaknute što je velika prednost „sad i odmah“ konzumaciji, ali nešto manje iskusnijim vinskim hedonistima.

nekapnica_Buntić_ŽilavkaUgodno pitka, aromatična Žilavka univerzalne dopadljivosti i dovoljno „svoja“, dovoljno autentična da ne bude trivijalna. Zaokruženost, osvježavajući karakter, glatkoća teksture i samo tijelo pariraju najuspješnijim Malvazijama i u tom smislu neugodno podsjeća na podilaženje tržištu. Manje napeta connoisseurima, ali tržišno vrlo pogođena Žilavka!

86+ Soft and mellow… osobno bi više volio kameni karakter za koji je Žilavka sposobna, ali ova stilistika je općeprihvatljiva. Uostalom, zasjala je na prvi pravi proljetni dan uz običan čips od kelja :D

vinopija.wordpress.com