djevojke s vinom

Počeli su Dani vina u Jastrebarskom, središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja. Do nedjelje - 13. listopada, uz kulturno-umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija - Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica, Mladina.

"Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!", povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film "Tko pjeva zlo ne misli") prisutne na otvorenju manifestacije pozdravio je gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Ispred pokrovitelja, Zagrebačke županije, govorila je zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

Posjetitelje očekuju degustacije vina, bogata gastronomska ponuda, nastupi kulturno-umjetničkih društava te zabavni program za koji će se pobrinuti Gazde, Učiteljice, Ljubavnici, Begini i Ivan Zak. Zainteresirani posjetitelji mogu sudjelovati i u bogatom programu u perivoju dvorca Erdödy kao što je natjecanje u spremanju fiša, kotlovine i paprikaša od divljač ili se pak okušati na natjecanju u jedenju ljutih papričica.

01portal.hr