podrum

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa suradnicima je u Gradskoj vijećnici primio vlasnika vinarije "Podrum Vilinka" Velimira Ereša.

Tom prilikom Kordić je čestitao vlasniku vinarije na osvojenoj zlatnoj i srebrenoj medalji na 19. izdanju Decanter World Awards u Londonu, priopćeno je iz Grada Mostara.

Ističe se kako se Žilavka selekcija iz Mostarskog vinogorja, podruma Vilinka okitila zlatom osvojivši velikih 96 bodova, dok je srebrena medalja osvojena za crveno vino X Line Cuvee (Trnjak, Cabernet Sauvignon, Merlot).

Gradonačelnik je naglasio kako su osvojena priznanja potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada vinarije i pokazatelj kako su Mostar i Hercegovina plodno tlo za vrhunska vina.

On je također istaknuo kako su nagrade na prestižnom sajmu vina značajne za turističku promociju ovih krajeva te poželio vinariji puno uspjeha u budućnosti.

Vlasnik vinarije "Podrum Vilinka" Velimir Ereš zahvalio je gradonačelniku na pozivu i prepoznavanju vrijednosti osvojenog zlata za Žilavku za cijelu regiju i njezinu promociju na najutjecajnijem ocjenjivanju vina na svijetu, navodi se u priopćenju.