portal o vinu

Salon vina SuperWine koji će biti održan u petak i subotu okupiće najprestižnije evropske vinarije, pa će svi zainteresovani posjetioci imati priliku da degustiraju proizvode vinskih podruma: Arnaldo Caprai, Monteverdi Vini, Antinori, Cantina Valpolicella Negrar, Nino Franco, Borgo Scopeto e Caparzo, Movia, Aleksandrović, GD Vajra, 13. Jul Plantaže, Kozlović, Zvonko Bogdan, Bastianich, Kovačević, Fontanafredda, Savina Wines & Olives, Chateau Kamnik, The Macallan, Santa Margherita, Sovereign Brands i Remy Martin…

Festival će početi salonom vina SuperWine u petak 27. juna u 20 sati. u luksuznom ambijentu Lido kompleksa čiji su organizatori koncept radnja Supermarket i magazin Wine Style.

Tokom trajanja Festivala hrane i vina u marini i naselju Porto Montenegro restorani će nuditi posebne pogodnosti i ponude, a tokom oba gastro festivalska dana biće organizovana i Pijaca domaćih crnogorskih proizvoda na glavnoj promenadi na potezu od rezidencijalnom kompleksu Teuta ka kompleksu Ozana. Svi posjetioci Festivala imaće priliku da uživaju u sljedećim pogodnostima:

  • Osvježavajući branč i koktel Bloody Marry serviraće se uz 20% popusta u restoranu One, oba dana vikenda od 10:00 do 14:00h. U vinariji Crush, od 12:00 do 18:00 mogu se degustirati regionalna vina po specijalnim cijenama, koje će predstaviti somelijer iz vinarije Crush sa specijalnim gostima: vinarijom Burić u subotu i vinarijom Castel Savina u nedjelju.
  • Prepoznatljivi italijanski specijaliteti serviraće se u restoranu La Piazza - osim tanjira sa sirevima, pršutom, pastom i fokaćom, na meniju će se naći lazanje i tradicionalno jelo bragiola Pugliana.
  • Miris italijanske kuhinje osjetiće se i iz Al Posto Guista - besplatna fokaća služiće se pri svakoj narudžbi, plus 15% popusta na sva predjela i dezerte i specijalne popust na bocu vina Pošip Grgić i Zlatnog Plavca Grand Cru.
  • Svi koji uživaju u specijalitetima koji se gustiraju sa dva štapića, u japanskom restoranu Mitsu ih očekuje popust od 15% na sve suši selekcije i suši brodove, plus 15% popusta na odabrana vina tokom cijelog vikenda.
  • Besplatna čaša Prosecco vina uz naručeni ručak u subotu i nedjelju očekuje sve posjetioce dnevnog restorana Lido Pranzo.
  • Konceptualna radnja Supermarket je pripremila besplatne domaće slatkiše pri svakoj kupovini kafe, a Boulangerie St. Honore francuska slatka peciva uključujući tartlet i mus od maline u pola cijene, a najmlađe posjetioce u nedjelju u 18:00h očekuje specijalno iznenađenje.
  • Na kraju, tu je i slatko-ledena poslastica iz Moritz Eis-a, prirodan sladoled najrazličitijih ukusa - od klasičnih do nepredvidivih kombinacija, po cijeni nižoj za djecu, koju takođe očekuje nezaboravna zabava u nedjelju u 18:00h ispred samog Moritz Eis-a.

Pijaca domaćih proizvoda biće organizovana tokom vikenda, 28. i 29. juna od 9:00 do 12:00h, i od 17:00h do 20:00h na glavnoj promenadi u naselju Porto Montenegro, a svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću porodice Damjanović, specijalitetima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i specijalitete od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović. Na tanjiru će se naći i mliječni proizvodi mljekare Intertehna iz Berana i Katunjanka iz Danilovgrada, ali i slatkiši po tradicionalnoj recepturi tivatskih domaćica koje će pripremiti NVO Udruženje žena iz Tivta, integralne i ražane tjestenine porodice Borovič iz Pljevalja. Dragica Mirjanić će predstaviti organsku hranu čiji je glavni sastojak drenjina, a Frutiera iz Tivta domaći voćni hljeb, kolače i slatkiše. Kompanija Stanišić&Vezmar predstavlja crnogorski brend - dimljeni pršut, kao i ostale suhomesnate proizvode. Ovakvi specijaliteti će se zaliti i vinom najvećeh proizvođača grožđa i vina u regiji - Plantaža 13. jul.

U zabavnom dijelu programa u subotu u 19:00h na promenadi Porto Montenegra nastupiće violinistkinja Dina Desančić, a jazz klasiku na električnoj violini pratiće harmonika. U nedjelju u u 19:00h će nastupiti Atlas bend.

Zanimljivost za goste iz inostranstva biće prezentacija domaće radinosti žena iz NVO Bajul - izrada tradicionalnog ručnog rada - dobrotske čipke u konceptualnoj radnji AM/PM, u nedjelju od 17:00h.

montenegroclick.me