portal o vinu

Kompanija "Đoković" iz Danilovgrada i tivatska Turistička organizacija na ljetnoj terasi hotela "Mimoza" priredili su Drugi sajam vina koji je okupio veliki broj izlagača i posjetioca. Na štandovima je bilo probranih vina iz Crne Gore i regiona, a muzičko zabavnom programu nastupio je hor "Vazda mladi", klapa "Škuribanda" i "Teatar 303" iz Kotora.

"U odnosu na prošloglodišnji 23, ove godine imamo 30 štandova. Na pojedinim štandova je i po nekoliko vinarija koje su zajedno došle iz raznih regija, kao i uvoznici i distributeri koji zastupaju vinarije Balkana, ali i Evrope. Najvećim dijelom su zastupljeni vinari iz Crne Gore, sa prostora opštine Bar, Crmnice, cetinjske, podgoričke i opštine Danilovgrad. Tu su i kompanije koje distribuiraju vina iz regiona, Italije, Francuske, Španije. Neki drugi, a neki prvi put sa nama su i vinari iz centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, fruškogorskih vinograda, iz Vojvodine. Tu su i vinari iz Trebinja, Stoca, izlagači sa prostora Negotinske Krajine iz manastira Bukovo koji su predstavili svoja vina među kojima posebno mjesto zauzima crna tamjanika koju jedino oni uzgajaju", rekao je organizator tivatskog sajma vina, Velimir Đoković.

Đoković ističe da su tivatskim ljubiteljima vina predstavljena brojna nagrađena vina sa nacionalnih i regionalnih takmičenja.
"Od našeg takmičenja u Crmnici do Novosadskog sajma, imamo izlagače koji su tamo nastupali i dobili određene nagrade", ističe organizator Drugog tivatskoj sajma vina dodajući da je manifestacija proizvod uspješne saradnje sa tivatskom TO. "Već dvije godine u saradnji sa lokalnom TO pravimo uspješan događaj koji karakteriše i broj izlagača i kvalitet proizvoda. Najbolja veza vinarstva u Crnoj Gori je turistička ponuda. Na taj način smo htjeli da omogućimo ovom širokom spektru izlagača i gostiju iz regiona, da se predstave, nađu potencijalne partnere i širokoj publici predoče kvalitet i vrste vina", rekao je Đoković.

Specijalni gost sajma bilo je Maslinarsko društvo Boka čiji su članove predstavili proizvode od maslina, maslinovog ulja, luštički sir i pršut. "U saradnji sa TO i opštinom Tivat 21.jula organizujemo "Bokešku maslinu" na prostoru ispred hotela Pine.

"Manifestacija će početi u 18 časova i trajaće do ponoći. Očekujemo puno izlagača i posjetioca, da razmijenimo iskustva, da bude veselo kao i uvijek", najavila je izvršna direktorka Maslinarskog društva, Vesna Đukić.

Radio Tivat