skupna

Prošla subota, 23. listopada 2021. godine bila je idealna prilika za održavanje Fešte mladega vina Savičenta. Fešta mladega vina Savičenta redovito se održava svake godine i uvijek iznova dokazuje zašto je Istra kraj koji svi ljubitelji vrhunskog vina moraju posjetiti.

Fešta mladega vina Savičenta održava se u lijepoj istarskoj općini Svetvinčenat. Organizaciju čitave Fešte potpisuju zajedno Turistička zajednica Svetvinčenat i Općina Svetvinčenat, uz pokroviteljstvo Istarske županije. Upravo oni su odlučili nagraditi vinare zasluženim zlatnim medaljama te tradicinalnim istarskim bukeletama. Direktor TZ Svetvinčenat Dean Pustijanac, načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković te Ezio Pincan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu dodijelili su nagrade svim prisutnim vinarima.

Niti jedne godine, pa tako ni ove, organizacija Fešte nije podbacila, dapače iz godine u godinu ona biva sve bolja i uspješnija. Što dokazuje odlična posjećenost i sjajna atmosfera koja je vladala tijekom čitave Fešte mladega vina Savičenta.

Vrhunsko mlado vino i istarska pjesma

Manifestacija je započinjala u 13 sati tradicionalnom biciklijadom i nastavljala se degustacijom mladih vina, te završavala nastupom glazbenika Bruna Krajcara i pratećeg benda. Pjesme, plesa i veselja nije nedostajalo.

Tog dana u Svetvinčenatima svi okupljeni imali su priliku kušati vrhunska istarska vina koja su simbol ovog kraja. Cilj sajma, kako mu i samo ime kaže, bila je degustacija mladog vina.

Vinari koju su sudjelovali na sajmu mogu se podičiti izvrsnim vinima. Među inim vinarima koji su te jesenje subote predstavili svoja mlada vina bili su Radanović, Babos, Baćac, Černeka, Matošević, Franc Arman, Marčeta, Matić, San Martino, Sirotić, Fuhtar, In Sylvis i Vivoda. Kako bi čitava manifestacija prošla u što boljem ozračju, pobrinuli su se sami vinari donijevši sa sobom i svoje druge iznimne etikete vina. Stoga, uz ono mlado, nije nedostajalo ni drugog vrhunskog istarskog vina. Posjetitelji su se od degustiranja vina mogli okrijepiti uz plate odličnih istarskih narezaka i sireva.

Fešta mladega vina Savičenta manifestacija je koja slavi ljepotu, okus i miris mladoga vina pritom ne zaboravljajući na iznimnost svih drugih vrhunskih vina istarskog kraja.

andreapancur.com