Središte grada

Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane "Wine & Food Festival" Tuzla 2015., održat će se 01. i 02. listopada 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

Festival je zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine.
Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u namjeri da ostvarimo i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktualne tokove iz ove oblasti. Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina, poručuju organizatori.

Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost niJE učvrstilA svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna gospodarska aktivnost.

Ovaj festival je rezultat timskog rada kome su, pored organizatora i sudionika, podršku dali između ostalih Vlada Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Bingo Tuzla, AKM Commerce, Eko život Tuzla, Bosanski kulturni centar TK , Kompanija Meggle, Sparkasse Bank, BH Telekom, Rudnik Mrkog Uglja Banovići i drugi.

akta.ba